Nätspelbolag positiva till reglerad marknad

26 Apr

Spelbolagen välkomnar allianspartiernas ambition att skrota spelmonopolet på nätet och införa ett licenssystem. Men det får inte bli några begränsningar i spelutbudet och skatten måste vara på en rimlig nivå, anser man på Unibet och Betsson. Vi välkomnar ett sådant förslag. Vi tycker att det är bra för Sverige om det kommer en tydlig licensiering, säger Magnus Silfverberg, vd på Betsson.

Det danska licenssystemet, som infördes vid årsskiftet, har angetts som förebild för Kristdemokraternas förslag. Både Betsson och Unibet har spellicens i Danmark och planerar att söka det i Sverige också om en licensmarknad öppnas. Givet att det är ett system som är kommersiellt gångbart kommer vi definitivt att göra det, säger Magnus Silfverberg. Vi är aktiva i Danmark och har gått in där från dag ett. Vi är helt klart intresserade av att söka licens i Sverige också, men det beror lite på hur allt ser ut, säger Unibets vd Henrik Tjärnström.

På både Betsson och Unibet ser man vissa svagheter med det danska systemet. Skattesatsen måste vara på en rimlig nivå. I Danmark ligger den på 20 procent på spelnettot – det tycker vi är i högsta laget. Men kanske viktigast av allt är att det inte blir några begränsningar i spelutbudet och att man fortsatt får erbjuda samtliga onlinespel som finns idag – poker, odds, kasino, bingo och skraplotter”, säger Magnus Silfverberg.

På Unibet ser man en skattesats på 10 procent som rimlig. Den största skillnaden med ett licenssystem skulle vara friare marknadsföring, menar man på Betsson och Unibet. Vi skulle få möjlighet att agera precis som Svenska Spel och få full tillgång till alla mediekanaler. Och så skulle vi kunna stödja sport på alla nivåer i samhället med sponsorskap som vi inte har möjlighet till med nuvarande lagstiftning, säger Henrik Tjärnström.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: